SİVAS / MERKEZ - Sultanşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Avrupa Birliği Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyon Projesi kapsamında 11-24 Nisan tarihleri arasında Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen staj programına okulumuz öğretmen ve öğrencileri katılım sağladılar.

Proje sürecinde alan öğretmenlerimiz Şeyma Doğan ve Özlem Mıdık öğrencilerimize rehberlik ettiler.Öğrencilerimiz proje sürecini öğrenerek, eğlenerek ve gezerek tamamladılar.

Nis

Word World eTwinning Projesi

Okulumuz 9-B sınıfı öğrencileri, İngilizce öğretmeni Ayşegül HARDAL danışmanlığında ‘Word World’ isimli projeyi, Türkiye’nin farklı illerinden 6 öğretmen ve İtalya’da farklı okullarda görev yapan 4 öğretmen ve toplamda 145 öğrenci ile birlikte sürdürmektedir. Bu projenin amacı öğrencilerin evrensel bir dil olan İngilizce’yi kullanma yeterliliklerini artırmaktır. İngilizce deyimler, atasözleri, aforizmalar ve günlük ifadeleri aktif bir şekilde kullanarak İngilizce dilini daha iyi bir şekilde konuşmalarını ve yazmalarını sağlamaktır.

Projeden beklenilen sonuçlar;

-Öğrencilerin  İngilizceyi daha akıcı bir şekilde kullanmaları sağlanacak,

-Yabancılarla iletişim kurarken daha özgüvenli hissedecekler,

-Kelime dağarcıklarını zenginleştirecekler,

-Yeni kelimeler, atasözleri ve deyimleri keşfedecekler,

-Farklı ülkelerden yeni insanlarla tanışacaklar,

-Okulda öğrendikleri müfredata uygun bir şekilde öğrenme alanlarını güçlendirecekler,

-Teknolojik aletleri kullanma konusunda daha yetkin hale gelecekler.

Bu proje Mayıs ayı sonunda tamamlanmış olacaktır. Projeye katılım gösteren öğretmen ve öğrencilere  başarılar dileriz.

Nis

İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün düzenlenen Turizm haftası etkinliklerine Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin tamamı katıldı.